ТОЧКА, ТОЧКА, ЗАПЕТАЯ

Прасето гений

То (прасето гений) е едно малко прасенце, което си нямало никакви приятели. Било му много скучно. Цял ден седяло пред компютъра. На вас ви звучи яко, но на него му е скучно. Единственият му приятел е един потребител от гугъл, на който дори не му знае името.

 

Една нощ, в три часа сутринта, То се разхождало в парка "Заимов" само. Тогава видяло нещо да се надига от кофата за кучешки акита. То се скрил в храста от страх с думите "Моля ти се, боже, това да не е създателят на "Гугъл", дето го хакнах, за да си спестя парите от неплатените пощи."... Изведнъж от кофата за битовата дейност в тоалетната се извади, познайте кой, Стив Джобс. И то не какъв да е човек, омацан с акита, а блестящ като ангел. Джобс се приближил до То и му рекъл, че ще го отведе до две измерения. После го призна за достоен хакер, а То му отвърна:

 

- Господине, аз нямам достойнство. Дори нямам гащи. Имам само очила и коса.

 

Стив го разбрал и не пожелал да погледне надолу. И така те тръгнали до първото измерение, което било на концерта на Риана. Били на сцената и То се възмутило, че само един човек я слуша. Разлепило обяви в града за три секунди, защото нямал гащи (те му ограничават движенията). Появили се 300 милиарда и 400 милиона 999 хиляди и 345 души. Риана благодарила на То и почнала да пее.

После Джобс го завел в Икеа, защото нали знаете, Джобс е такъв перфекционист, че му е трудно да си избере мебели. То и Джобс почнали, а То предложил на Джобс:

- Брато, искаш ли този диван за 300 хиляди лева.Не е за вярване, Джобс се съгласи. Най-сетне купи поне едно нещо за своя дом на ангелите.

И така това беше второто измерение. Джобс прибра прасето да си легне. То беше щастливо.

 

Автор: Йордан Иванов, 4-и "Г" клас

Количката е празна