Каталог

Диана с главата надолу

Автор: Калина Мухова

количество 1000
Диана с главата надолу
Наличност: да
Издателство: Точица
Година на издаване: 2021
Страници: 64
Илюстрации: Калина Мухова
Език: български
Оценка:
Цена: 20,00лв.

Една история за Долината на розите, за едно енергично момиченце, което пропада в царството на растенията, където се оказва... великан, способен да разруши или спаси една застрашена идилия. Всичко завършва добре, когато завършва с палачинки. 

 

"Диана с главата надолу" смесва ежедневното с фантастичното и така описва приключенията на едно енергично момиченце, Диана. Докато гостува на баба си и дядо си, Диана среща един загадъчен народ на цветята. Ритъмът на текста и постоянно променящият се дизайн на страниците рисуват убедителна картина на детството. Книгата успява да предаде екологичното си послание без поучения - като просто разказва наистина приятна за четене история."
Журито на Международния фестивал на детската книга в Болоня, присъдило на книгата награда в категория "Млад читател"

 
  "Разкошните илюстрации в меки и деликатни цветове омагьосват читателя, бил той дете или възрастен, и го изстрелват в един свят, от който не ти се иска да си тръгнеш - един свят, описан достатъчно подробно, за да му повярваш, но и изпълнен с неразрешени загадки, за да продължи пътуването в собственото ти въображение."
Матео Гаспари
 
А ето какво пише Киара Севернини в "Кориере дела сера": "Магията на рисунките на Калина е такава, че дори и най-взискателният и осъзнат читател би останал възхитен. За децата да не говорим - тях направо ги грабва."

Диана с главата надолу

Количката е празна