Каталог

Приключенията на господин Боровинка по вода и суша

Автори: Сотир Гелев, Пенко Гелев

количество 230
Приключенията на господин Боровинка по вода и суша
Наличност: да
Издателство: Точица
Цена с намаление: 14
Език: български
Оценка:
Цена: 20,00лв.

От Нева Мичева:

„Щом светът е безкраен, най-лесната работа е да се загубиш“. А всъщност цялата история показва как, ако знаеш кой си и ако някой те обича, в света няма загубване. Много харесвам братята Сотир и Пенко Гелеви, следя ги от години, възхищавам се на талантите и на последователността, с която ги реализират. Важи и за „Точица“, от друга страна – великолепно издателство за детска литература с дълбочина и послевкус на радост.

„Приключенията на господин Боровинка по вода и суша“ разказва за неволното пътешествие на един обикновен персонаж, който става необикновен по силата на срещите си с непознати и отношенията си с тях. Добродушният господин Боровинка и неговата съседка, критичната госпожица Дива Ягода, обитават подножието на растенията, отглеждат насекоми и живеят в разбирателство с всичко живо. Когато един ден господин Боровинка отива на риболов и не се връща, госпожица Дива Ягода остава упорито да пази връзката му с дома – като котва, която накрая ще го върне на сигурно. Възхитителна е способността на Сотир Гелев да подбере най-точните думи и да поддържа разказа пластичен и цветен, без да го направи недостъпен, илюстрациите на Пенко Гелев са един път.

„Приключенията на господин Боровинка по вода и суша“ е екологична приказка, създадена по всички правила на изкуството: с интригуващ сюжет, богат език, чувство за хумор, загадка, авантюра, път с перипетии и тяхното преодоляване. Носи удоволствие и поука, без специално да си го поставя за цел. Единственото ми специално желание в края: в следваща книжка на братята на път да поеме госпожица Дива Ягода :)
 

Приключенията на господин Боровинка по вода и суша Приключенията на господин Боровинка по вода и суша Приключенията на господин Боровинка по вода и суша

Количката е празна